Trendy pro rok 2022: Chcete být v obraze a IN? Víme, co poletí od oblečení po účesy

7. ledna 2022·Životní styl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Rok 2022 je tu a s ním i nové trendy v oblasti módy a stylu. Jaké kousky si pořídit, abychom byli letos IN? Jaký zvolit účes a jaké nás čekají novinky v manikúře? Inspirací nám byly ženské magazíny od Marianne přes Harper´s Bazaar až po Ženy.cz.

Příští rok slibuje návrat řady trendů z nultých let. Spoustu zářivých barev, výrazných kýčů a odhalené kůže. Pojďme se bavit a nebát se. Za pár let se alespoň budeme moci společně zasmát, jak jsme to, proboha, mohli nosit. A i když si tžeba teď říkáte, že se tomuto trendu vyhnete obloukem, kdo ví… Třeba vás za chvíli potkáme v kalhotách odhalujících pánevní kosti a blýskavě kýčovitém kraťoučkém topu.

Oblečení jako na začátku milénia

Říká se, že pokud stoupá zájem o minisukně, blíží se lepší časy. Pokud je tomu skutečně tak, můžeme jásat. Minisukně budou totiž velkým trendem pro letošní rok. A čím kratší, tím lepší. A kůže nebudeme ukazovat jenom na nohách, ale všude. Průstřihy, síťovina či šněrování. Odhalte se a buďte IN.

Co se týče barev, příštích 12 měsíců nás čeká opravdu barevných. Život a svět potřebuje vzpruhu, a tak se toho nebojte a rozzařte život těmi nejzářivějším barvami, které vás jen napadnou. Černé si můžete dovolit jen bundy, a to kožené a motorkářské bundy, které budou úplně všude. nebojte se cvočků, oversize kousků nebo  kabátů, které na scéně zůstávají už z loňska.

Pokud máte rádi pokrývky hlavy, letos vsaďte na netradiční eleganci ve stylu 50. let. Nosit se totiž budou šátky uvázané pod bradou nebo pod vlasy. Jako byste se chystali nasednou do kabrioletu.

Vlasy? Mikáda a hollywoodské vlny

Vstoupili jsme do roku, který bude zasvěcen chuti po experimentování a maximalismu. Touha být vidět a ukázat světu své skutečné já bude znatelná nejen v módě, ale také v líčení a úpravě vlasů.

Máte rádi mikáda? V tom případě můžete začít jásat. Letos totiž pofrčí s pěšinkou na straně a s velkým objemem. Ofiny sestříhané do patky tady už dlouho nebyly a letos se budou těšit velkému úspěchu. Je to krásné, chic a zábavné.

Nebudete stíhat si ráno vlasy upravit, natočit nebo vyžehlit? Tak to vůbec nevadí. Přirozená textura vašich vlasů bude totiž taky velikým trendem. Používejte co nejméně produktů a pomocníků na úpravu a ukažte, jak vypadají vaše vlasy bez zásahu pomocníků.

Na druhou stranu velice trendy budou i hollywoodské foukané a velké vlny, jaké si hvězdy nechávají česat na červený koberec. Pokud tedy budete mít na případu víc času, nebojte se zazářit. Budete si připadat jako holka z reklamy na lak na vlasy.

Nehty jako obrázky

Inspiraci pro manikúru budeme hledat v přírodě, v galaxii nebo v moři. Budeme moci skrze toto umění ukázat své pocity a sny.

Samozřejmě přirozená krása nevyjde z módy nikdy. Stačí mít řádně ošetřené nehty a nechat si přirozený vzhled. Ovšem, pokud je to pro vás moc nuda, zvolte něco pestřejšího a výraznějšího. Jako třeba výlet po galaxii. Metalické odlesky, třpytky, ale i motivy jako planety, hvězdy a to vše na tmavě modré až fialové… to už zní zábavněji, že?

Na nehtech se stejně tak bude nosit odkaz k Divokému západu v tom nejdoslovnějším slova smyslu. Očekávejte proto hojné využívání motivu kaktusů i tradiční pouštní krajiny. Stejně tak ale poletí i metalické a třpytivé laky, a to právě v odstínech rozpáleného písku. Do hry se ale také vrací jednoduchý černý lak a tlumené tóny laděné do šeda a klasické nude, tedy v tělové barvě.


Životní styl - další články

Doporučujeme