Trpí vaši domácí mazlíčkové v šílených vedrech? Firma v Japonsku vymyslela revoluční obleček

9. srpna 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Velká vedra jsou úmorná nejen pro lidi, ale trpí jimi i domácí mazlíčci. Problém je to po celém světě, hlavně ve velkých městech. Jeden výrobce oděvů v Japonsku vymyslel pro zvířata obleček s větráním. Informaci uvedl server Sky News.

Výrobce spojil síly s veterináři a vyvinul speciální zařízení, které zvířatům poskytne úlevu během tropických letních dní. Výsledkem je větráček na baterii, který je připevněn na oděv ze síťoviny. Zatímco jej domácí mazlíčci nosí, vrtule ovívá jejich přehřáté tělo.

S nápadem přišla Rei Uzaw, která je prezidentkou firmy s těhotenským oblečením Sweet Mommy. Trápilo jí, že její drobná čivava trpí při procházkách rozpáleným Tokiem. “Letos v Tokiu skoro nebyla sezona dešťů, horké dny se dostavily dříve, a proto si myslím, že jsme vyvinuli výrobek, který si na trhu najde místo,” uvedla žena.

Sezóna dešťů skončila na jaře a obyvatelé pak trpěli nejdelší vlnou veder v historii. Devět ní teplota dosahovala k 35 stupňům Celsia. “Obvykle používám suchý led, ale myslím, že je jednodušší jít se psem na procházku, když má tento větrák,” vysvětluje Mami Kumamot, která výrobek pořídila svým psům jménem Puding a Maco. Zařízení se na trh dostalo na začátku července a firma má už přes sto objednávek. Obleček je k dostání v pěti velikostech a stojí zhruba 1750 korun.


Životní styl - další články

Doporučujeme