Už máte své antistresové omalovánky? 10 důvodů PRO

24. května 2016·Životní styl·Redakce

Možná jste i vy nebo vaši blízcí propadli kouzlu omalovánek a pastelek. Pokud váháte s nákupem antistresových omalovánek, pomůžeme vám se rozhoupat.

Omalovánkami proti stresu

Vyzkoušejte uklidňující účinek omalovánek. Jsou vhodné pro všechny, kteří trpí stresem neb se chtějí jen na chvíli odreagovat.

Omalovánky pomáhají vypnout

Znáte to. Mobil pořád v pohotovosti, fejsbuky, instragramy, e-maily, přeplněné silnice, přeplněná nákupní centra. Naučte se vypnout s omalovánkami.

Omalovánky prospívají mozku

Když vybarvujete omalovánky, mozek relaxuje. Zároveň se v něm ale aktivují centra pro kreativní vyjádření. Tím se vyvažuje logické myšlení nebo organizační procesy. Odpočíváte tedy aktivně.

Vybere si každý

A je to těžké, protože nevíte, co dřív. Keltské motivy, buddhistické mandaly. Dejte na první dojem a vyberte si očima i srdcem.

Pravidla pro antistresové omalovánky

Dobrá zpráva: žádná nejsou. Můžete malovat čímkoli: pastelkami, fixami, temperovými barvami. Nejsou tu časové limity, malujte, dokud vás to baví.

Dá se při vybarvování něco dělat

Ale! Máte relaxovat, takže raději ne. Jediné, co lze doporučit, je činnost podobná přednáškám nebo brainstormingu s kolegy, videokonference apod. Protože zapojujete kreativní centra mozku, třeba z vás vypadne nečekaný nápad.

Omalovánky nejsou jen pro děti

Cílem antistresových omalovánek je návrat do dětství. Nestyďte se za to a pochvalte se, když se vám obrázek vydaří.

Výhoda omalovánek

Hlavní výhodou je přirozený relax. Zapomeňte na pilulky nebo litry alkoholu. Omalovánky vám od stresu pomohou naprosto bez následků.

Co z toho budete mít

Ujasníte si své pocity a myšlenky. Při soustředěné manuální práci se zklidníte. Klid vám dodá energii. Je to jednoduchá forma meditace i duševní hygieny.

Co s obrázky

Můžete si je schovat na památku, ty vydařené třeba zarámovat a věnovat jako dárek. 

 

ZDRAVÍ: Co nejvíc ohrožuje náš život? Žebříček podle lékařů

ZDRAVÍ: Falešné prášky na erekci a svaly mohou být nebezpečné!

FOTOGALERIE: Barvám neutečeš! Podívejte se, jak se běhá pod barvami

Životní styl - další články

Doporučujeme