V Česku pravidelně obědvá jen 61 procent zaměstnaných. Patříte mezi ně?

24. srpna 2016·Životní styl·Redakce

Pravidelně každý den chodí na oběd pouze 61 procent českých zaměstnanců. Vyplývá to z průzkumu společnosti Edenred, která jej provedla v sedmi zemích v Evropě a Češi dopadli nejhůře.

Situace v pravidelnosti stravování se v Česku ale za posledních sedm let zlepšila, v roce 2009 chodilo každý den na oběd jen 56 procent zaměstnanců. Například ve Francii se každý den v poledne stravuje 82 procent lidí. Na Slovensku denně obědvají tři čtvrtiny lidí a ve většině západoevropských zemí je to kolem čtyř pětin zaměstnanců. 

Přímo u pracovního stolu či v dílně se stravuje už jen desetina Čechů. Nejvíce si stravování přímo v místnosti na pracovišti oblíbili zaměstnanci v západní Evropě, v Portugalsku a Belgii takto oběd řeší plná polovina zaměstnanců a i v dalších zemích je to přes čtvrtinu. Obecně v Evropě lidé od zaměstnavatele stále častěji chtějí, aby zajistil na pracovišti nealkoholické nápoje. Západoevropané si pak žádají i čerstvé ovoce, do Česka a na Slovensko tento trend zatím příliš nedorazil.

VIDEO: Chuťovky Frekvence 1 – Zapečené žampiony!

VÝZKUM: Jak obědváme v práci? Malé pivo a hurá do práce!

Povinná siesta! Ve španělském městečku musí denně po obědě odpočívat!

Životní styl - další články

Doporučujeme