V zimě je pleť vysušená, nezapomeňte ji hydratovat

1. prosince 2014·Životní styl·Redakce

Používáte krém i několikrát denně a přesto to vypadá, jako by to vaše pokožka vůbec nezaznamenala? Trápí vás nepříjemný pocit pnutí, zarudlá místa a šupinky? Pak zřejmě patříte ke skupině žen se suchou pletí. Nevěste ale hlavu, i pro vás je tu cesta ke krásné a svěží pokožce. Stačí jen sáhnout po té správné kosmetice.

V mládí se suchá pleť ukazuje z té lepší stránky – růžové tvářičky, jemné póry a žádný mastný lesk. Pokud ale o pleť správně nepečujeme, začnou kolem pětadvacátého roku převažovat stinné stránky.   Pleť se začne napínat, objevují se malé ostrůvky lupů, podrážděná místa a předčasné vrásky.

Vinu na postupujícím vysychání nesou nedostatečně fungující mazové žlázy. Ty při správné funkci produkují tuk, jenž tvoří přirozený ochranný film kůže. Ten jednak udržuje potřebnou vlhkost uvnitř pokožky a zároveň ji chrání proti vyschnutí. V opačném případě pleť vysychá, stává se citlivá a rychleji stárne.

Správnou péčí ale můžeme hodně z toho, co suché kůži chybí, nahradit. Důležitá je pro ni hlavně hydratace.

Ideálním přípravkem jsou krémy z lékáren, které jsou pro suchou pleť přímo určené. Právě takové jsou přípravky značky Doliva s obsahem unikátního za studena lisovaného olivového oleje z Toskánska. Jsou dermatologicky testované, bez konzervačních látek a parfémů. Pokožce tak dodají jen to nejlepší bez škodlivé chemie.

Pro ženy nad čtyřicet let se suchou a citlivou pletí je tu například Doliva Olivový intenzivní krém s retinolem a vitaminem E. Díky unikátnímu složení zmírňuje vrásky, podporuje vlastní regenerační schopnost pokožky, posiluje její pružnost a zpevňuje kontury pleti a krku.

Ženy se suchou pletí by se také měly vyhnout všem vlivům, které přispívají k jejímu vysušování jako je přemíra slunečního záření, nadměrné promašťování a používání přípravkům s alkoholem a parfemací, chození do sauny či pobyt v chlorované vodě. Vyhnout by se měly i přechodu z tepla do zimy a naopak.

Životní styl - další články

Doporučujeme