Vážil 240 kilogramů a opustila ho manželka. Tak sedl na kolo a jede napříč USA

20. října 2015·Životní styl·Redakce

Eric Hites z amerického města Danville ve státě Indiana neprožíval dobré období. Manželka odešla za jiným, ztratil práci a jeho váha dosáhla 240 kilogramů. A tak se rozhodl pro změnu - sedl na kolo a jeden napříč Spojenými státy.

“Potřeboval jsem vystoupit ze své bezpečné zóny,” řekl Hites, který se živil jako poslíček s pizzou nebo pracovník telemarketingu. Bylo prý potřeba, aby “přestal hledat výmluvy”. “Pokud jsem chtěl být zase šťastný, pak jsem musel podniknout tuto cestu. Chtěl jsem změnit to, kým jsem se stal, najít sám sebe a stát se lepším člověkem.”

A tak zakoupil ojeté kolo v hodnotě 17 dolarů a v červnu ho otec vysadil u silnice ve městě Famouth na východním pobřeží. V plánu má projet až na západní pobřeží USA, tedy přibližně 4500 kilometrů. Po prvních asi 650 kilometrech si získal pozornost veřejnosti, už o něm referovali New York Times a bedlivě  jej sleduje americká liga obézních, která jej pokládá za modelový příklad toho, co se stane, když tlustý muž přehodí nohu přes rám a opře se do toho. 

Čtyřicetiletý Hites o své cestě pravidelně informuje na svém blogu “Fat Guy Across America” a nemá nouzi o kuriózní historky. Hned první den mu vrány ukradly zásobu sušeného hovězího, den nato ztratil boty, které mu vypadly z vozíku za kolem, a během první bouřky mu v noci naskrz prosákl stan. Cesta ale nese výsledky – po čtyřech měsících v sedle zhubl 30 kilogramů a už se usmířil s manželkou Angie. Navíc získal smlouvu na knihu.

Životní styl - další články

Doporučujeme