Věřit partnerovi?

20. srpna 2014·Životní styl·Redakce

Toť hamletovská otázka...špatná komunikace mezi partnery, nevratné chyby díky kterým se vztah dostane do "mrtvého bodu", nenaplněnost ve vztahu, zjištění nevěry, to všechno jsou klíčové body, pro které přestáváme věřit. Jde o zásadní lupiče lásky a o jmenovatele nedůvěry, která se vrací jen ztěžka. Co s tím?

Kdo vlastně jsem?

Mnozí z nás jsme byli v dětství a dospívání zatlačováni někam, kam jsme nechtěli. Pod nátlakem našich rodičů a okolí jsme vyrostli v někoho, kdo je spíš obrazem výchovy, než  obrazem  nás samotných. Uvědomit si, kdo vlastně jsem a co doopravdy chci, je  klíčové.

Vyčistit si hlavu

Hledáme důvěru a nemůžeme se odrazit od mrtvého bodu. Co si sbalit batoh a zmizet na chvíli do přírody nebo na dovolenou? Týden dva ponořit se sám do sebe, vyčistit si hlavu, utřídit si myšlenky…Začne se nám po partnerovi stýskat? Jasné znamení zůstat ve vztahu a dát to zase dohromady. Vrátit se k lásce plné důvěry.

Tlustá čára je dřina

Začít věřit tam, kde byla důvěra nalomená je těžkým oříškem. Jenže tam kde láska nevyprchala a my zvažujeme druhou šanci, je třeba udělat tlustou čáru. Čáru jako hrom, a kostlivce ze skříně nevytahovat! Sednout si a společně si promluvit o všem, co nás ve vztahu dusí, zneklidňuje a co zlomilo onu důvěru. 

Klady a zápory na seznam

Rozdělme  papír na polovinu a sepišme si, co máme na svém protějšku rádi – čeho si na něm ceníme, a co nás naopak rozčiluje – co nedokážeme tolerovat. Podívejme se na partnera ze všech stran, proškrtejme všechny zápory a uvidíme, zda je reálné společně žít pod jednou střechou. Ba co víc, sdílet jedno lůžko a ještě se v něm objímat.

Zda věřit partnerovi uslyšíme v Dámském klubu na Frekvenci 1 v 16:00.

Životní styl - další články

Doporučujeme