Vykročte ze stereotypu! Přidejte se k výzvě Do práce na kole

29. dubna 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: AutoMat)

Květen je doslova za dveřmi a s ním přichází výzva Do práce na kole. Síly poměří tisíce nadšenců. Letos mezi nimi bude i naše ranní moderátorská dvojice Lubka Ponížilová a Míra Michálek. Akci už 12 rokem organizuje spolek AutoMat.

Výzva Do práce na kole je skvělou motivací vykročit ze stereotypu a zkusit se po městě pohybovat jinak. Přínosy pravidelného pohybu pocítí nejen všichni účastníci výzvy, ale potenciálně i my všichni lepší dopravní situaci a stavu životního prostředí ve městech,“ popisuje koordinátorka výzvy Dominika Lenthárová.

V loňském roce se výzvy zúčastnilo 22 112 lidí. Letos organizátoři očekávají ještě větší číslo, protože bezmotorová doprava v posledních letech zažívá čím dál větší boom. Jen v Praze vzrostl počet průjezdů na kole asi o 50 %.

K výzvě se přidá i Frekvence 1

Velký zájem o výzvu Do práce na kole mají také firmy. Pro ně funguje jako nenáročný, zdravý a zábavný teambuilding a také jako efektivní nástroj společenské odpovědnosti. Roste počet firem, které za své zaměstnance hradí startovné, a hlavně které se začínají zajímat o udržitelnost v různých ohledech své činnosti. Právě především pro firmy vyvinuli programátoři z AutoMatu nový srovnávač, který umožní jednoduše se vzájemně hecovat a podporovat,  a to jak mezi institucemi, městy, jednotlivci nebo týmy.

Právě letos se do výzvy přidá i Frekvence 1. Ranní moderátorská dvojice Lubka Ponížilová a Míra Michálek se projektu už zúčastnili loni a líbilo se jim to natolik, že se zapojí znova. Nechme se tedy překvapit, jak si oba povedou.

Data z Do práce na kole neslouží ale jen k vzájemnému špičkování, pomáhají i při plánování a tvorbě infrastruktury ve městech. Umožňují například zjistit, kde infrastruktura chybí, nebo kde je špatně navržená.

Projekt Bezpečně na cestě se zaměřuje na všechny účastníky silničního provozu od malých dětí přes mladé řidiče až po seniory. Každá ze značek skupiny Active Radio se zaměří na jinou cílovou skupinu. Díky tomu bude kompletně pokryta populace od 3 let a více. Realizace projektu je financována z prostředků Fondu zábrany škod a to podle pravidel uveřejněných na stránkách www.fondzabranyskod.cz.


Životní styl - další články

Doporučujeme