Vyhledávání
VÝZKUM: Jak obědváme v práci? Malé pivo a hurá do práce!
Oběd v pracovní době si Češi užívají různě. Ve velkých městech si strávníci dopřejí klidně pivo, na malých městech a vesnicích vede zase polévka.
Zatímco v Praze si lidé raději odpustí polévku a dají si místo ní pivo, na menších městech a vesnicích si obědvající spíš dají polévku a alkohol si odpustí.
Ve vesnických restauracích často obědvají řidiči, kteří rozhodně promile za volantem neriskují. Přes oběd tedy vede nealko a polévky. Ve vyhlášených vesnických restauracích strávníci dají za oběd klidně i dvě stovky.
Ve větších městech je to jiné. Panuje tu frmol, takže na polévku není čas. Často ale rozhoduje cena. Pokud je polévka za výhodnou cenu k menu, tak jde shon a spěch stranou.
Ve větších městech se strávníci nebojí ani alkoholu v pracovní době. Malé pivo nebo sklenku vína si dopřávají lidé často. Průměrná útrata ve velkých městech je za klasické meníčko kolem 120 korun. Třetina hostů platí stravenkami.
Která jídla patří k nejoblíbenějším?
Jsou to kuřecí steaky na všechny možné způsoby, smažený sýr nesmí chybět a docela fungují i různé tortilly.
Co si dáte dneska k obědu vy a kdy?
Zatímco starší generace je zvyklá obědvat kolem 11 hodiny, po poledni obědvají mladří lidé, ženy a obyvatelé velkých měst.
Hlavní jídlo si dá v Praze skoro 62 procent, v Čechách 52 procent lidí, tak na Moravě je to jen 38,5 procent.
Hlavní jídlo i s polévkou si dopřeje na Moravě ale už 46%, v Čechách jen 34 a v Praze 30 procent lidí.
VÝZKUM: 20 věcí, které vás udělají OPRAVDU šťastnými
VÝZKUM: Kdo u vás doma drží rodinnou kasu?