VÝZKUM: Jak obědváme v práci? Malé pivo a hurá do práce!

16. května 2016·Životní styl·Redakce

Oběd v pracovní době si Češi užívají různě. Ve velkých městech si strávníci dopřejí klidně pivo, na malých městech a vesnicích vede zase polévka.

Zatímco v Praze si lidé raději odpustí polévku a dají si místo ní pivo, na menších městech a vesnicích si obědvající spíš dají polévku a alkohol si odpustí.

Ve vesnických restauracích často obědvají řidiči, kteří rozhodně promile za volantem neriskují. Přes oběd tedy vede nealko a polévky. Ve vyhlášených vesnických restauracích strávníci dají za oběd klidně i dvě stovky.

Ve větších městech je to jiné. Panuje tu frmol, takže na polévku není čas. Často ale rozhoduje cena. Pokud je polévka za výhodnou cenu k menu, tak jde shon a spěch stranou.

Ve větších městech se strávníci nebojí ani alkoholu v pracovní době. Malé pivo nebo sklenku vína si dopřávají lidé často. Průměrná útrata ve velkých městech je za klasické meníčko kolem 120 korun. Třetina hostů platí stravenkami.

Která jídla patří k nejoblíbenějším?

Jsou to kuřecí steaky na všechny možné způsoby, smažený sýr nesmí chybět a docela fungují i různé tortilly.

Co si dáte dneska k obědu vy a kdy?

Zatímco starší generace je zvyklá obědvat kolem 11 hodiny, po poledni obědvají mladří lidé, ženy a obyvatelé velkých měst. 

Hlavní jídlo si dá v Praze skoro 62 procent, v Čechách 52 procent lidí, tak na Moravě je to jen 38,5 procent. 

Hlavní jídlo i s polévkou si dopřeje na Moravě ale už 46%, v Čechách jen 34 a v Praze 30 procent lidí. 

 

VÝZKUM: 20 věcí, které vás udělají OPRAVDU šťastnými

VÝZKUM: Kdo u vás doma drží rodinnou kasu?

 

Životní styl - další články

Doporučujeme