VÝZKUM: Ženy s větším pozadím jsou zdravější!

8. února 2016·Životní styl·Redakce

Vědci z Oxfordské univerzity zjistili, že dámy s výraznějším pozadím jsou v mnoha ohledech zdravější, než ty, které se pyšní modelkovskými mírami.

Dámy, nezáviďte! Ženy s vyvinutějším pozadím mají důvod k radosti. Na Oxfordské univerzitě se vědci věnovali výzkumu, kterého se účastnilo 16 000 žen.

Výsledek

Ženy s průměrně větším pozadím jsou nejen inteligentnější, ale také odolnější vůči chronickým onemocněním, než dámy, které jsou v sedacích partiích velmi štíhlé. Takže větší zadek je výhra.

To, že je správné rozmístění tělního tuku důležité, je známé už dlouho. Ale nejnovější poznatky navíc dokazují, že tuková tkáň na stehnech a hýždích je zdraví prospěšná.

Proč si to vědci myslí?

Vědci mají následující vysvětlení: ženy s většími hýžděmi mají nižší hodnoty cukru a cholesterolu a vykazují vyšší obsah omega 3 nasycených kyselin. Ty jsou velice důležité pro zdraví, zejména pro mozkovou činnost. Mimo to mají v těle zvýšenou hladinu leptinu. Leptin je hormon, který se stará o regulaci hmotnosti. Navíc účinkuje proti vzniku cukrovky, prospívá srdci a má protizánětlivé účinky. Ženy s výraznějším pozadím jsou méně náchylné k chorobám spojeným s látkovou výměnou a krevním oběhem.

Pozor! Vyšší podíl tuku v oblasti břicha a celková nadváha rozhodně zdravé nejsou. To je hazard s vysokým tlakem, cukrovkou a vysokou hladinou cholesterolu.

 

Větší pozadí? Ano, ale sluší zpěvněnému tělu, nikoli hroudě sádla!

TIP FREKVENCE 1: Jsou potraviny „light“ opravdu dietní? Frekvence 1 zjistila více

TIP FREKVENCE 1: Diety světových hvězd. Inspirujete se, ale zůstaňte na zemi!

Životní styl - další články

Doporučujeme