Za kočky a psy si na palubě připlatíte. Arabské aerolinky zvedají ceny

24. října 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Letecká společnost Etihad reaguje na zvýšené ceny energií a pasažéři si připlatí za domácí zvířata na palubě. Lidé si zaplatí za všechna zvířata kromě sokolů, kteří jsou symbolem Spojených arabských emirátů. Informaci uvedl server Independent.

Nová pravidla pro převoz mazlíčků na palubě platí od 15. října a vztahují se na všechny kočky i psy, s výjimkou asistenčních. Za mazíčky si pasažéři místo 200 dolarů (v přepočtu asi 5000 korun) zaplatí nově 1500 dolarů (37 tisíc korun), což je opravdu razantní skok.

Zdražení se ale netýká sokolů. Ptáci budou nadále cestovat zadarmo, protože dravci jsou symbolem Spojených arabských emirátů, kde aerolinky také sídlí. V economy třídě lze mít jednoho sokola, v byznys hned dva. Aerolinky nicméně poznamenávají, že za případnou klec bude účtován poplatek 500 dolarů (cca 12 500 korun).

Sokoli jsou podle serveru Independent velmi důležitou součástí kultury ve Spojených arabských emirátech, používali se už před stovkami let. Dodnes je řada místních obyvatel vlastní a mnohdy je přepravují mezi zeměmi. Je tak zřejmě normální, že se běžně vyskytují i v letadlech.


Životní styl - další články

Doporučujeme