Za mimomanželský sex na Bali skončíte ve vězení. Na nový zákon si musí dát pozor i turisté

12. prosince 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Indonéský parlament schválil nový trestní zákoník, který zakazuje komukoli v zemi sex mimo manželství. To zvedlo mezi místními lidmi vlnu nevole, protože je tak omezována jejich svoboda. Nové nařízení se dotkne i turistů. Informoval o tom zpravodajský server BBC.

Nový zákon by měl podle zahraničních médií vstoupit v platnost za tři roky. Pokud by tak někdo z místních nebo z tursitů měl mimomanželský pohlavní styk, může následně strávit za mřížemi až jeden rok. Dokonce by pár společně neměl před sňatkem žít v jedné domácnosti. Za porušení tohoto pravidla, by pak mohli jít do vězení až na šest měsíců.

Mnozí považují schválení zákonu za katastrofu a není divu. Porušuje totiž lidská práva a také je jasné, že způsobí problémy v oblasti cestovního ruchu. Zejména často vyhledávaný turistický ráj Bali by mohl přijít o značnou část návštěvníků.

Proto zejména mladí lidé v týdnu protestovali před budovou parlamentu v Jakartě. Všichni doufají, že novinka bude napadnuta u soudu a nakonec v platnost nevstoupí.


Životní styl - další články

Doporučujeme