ZDRAVÍ: Naučte se naslouchat svému tělu. Nemluví s vámi zbytečně!

2. května 2016·Životní styl·Redakce

Naše tělo k nám promlouvá zcela jasně, varuje nás před případnými zdravotními komplikacemi. Jenže my mu často nenasloucháme. Naučte se to!

Zvykli jsme si na všechny nemoci nasadit léky – ať už ty volně prodejné anebo ty, které nám předepíše lékař. Bohužel tak často neodhalíme, co nám chce tělo nemocí naznačit.

Celulitida – strach o jistoty

Pokud trpíte celulitidou, může být příčinou vaše přílišná obava a potřeba hmotného zabezpečení a životních jistot. Celulitida se projevuje zvýšeným ukládáním tuků na stehnech a hýždích a může vést až k degenerativním změnám vaziva. Signalizuje, že trpíte zvýšeným strachem a potřebou mít co nejvíce životních jistot. Pokud se něco neděje podle vašeho plánu, tělo začíná spořit energii ukládat tuky. Protože tělo se připravuje na případné těžkosti a chce je unést (i když ty těžkosti jsou často jen ve vaší hlavě).

Atopický ekzém – nesoulad rodičů

Ekzém je projevem nesouladu mezi tím, co chceme a co skutečně prožíváme. Nejčastějšími pacienty jsou malé děti, protože cítí nesoulad mezi rodiči. Mnoho dětí totiž dnes vyrůstá v rodinách, které nelze považovat právě za harmonické, rodiče nemají stejný názor na společné soužití. V domácnosti panuje dusno – v přeneseném i faktickém slova smyslu. Dýchací ústrojí pak pracuje hůř a tělo si musí s čištěním samo. To se děje přes kůži, na které se tak vytvoří atopický ekzém.

Žaludeční vředy – nevěříme si

Vředy jsou obrazem našeho vnitřního strachu. Bojíme se neúspěchu v práci, v rodině, partnerství. Lidé s žaludečními vředy mohou mít problém s přijetím sebe sama, nemají se rádi. Snaží se vycházet ve všem ostatním a sami sebe neberou v potaz. Nejlepším lékem na žaludeční vředy je láska ke své osobě. Lidé, kteří mají rádi sami sebe a mají se rádi, nikdy vředy netrpí. A platí to i pro lásku rodičovskou a partnerskou. Pokud ji dáváte vašim blízkým, staráte se o jejich zdraví.

Hemoroidy – vnitřní zloba

Odborníci, kteří se zabývají celostní medicínou, se domnívají, že za hemoroidy se skrývá agresivita a zloba. Pokud se zlobíte na celý svět a nemáte radost ze života, mohou se objevit hemoroidy. Prasklé odvádějí z těla krev, která je nositelem radosti ze života. Pokud se trápíte hemoroidy, zamyslete se nad tím, jestli vás něco nebolí na duši. U hemoroidů panuje rozdíl mezi ženami a muži: u žen jsou to výše popisované důvody, tedy zvýrazňovaná bolest, u mužů spíše divoké jednání a vyjadřování. A také nízká kvalita stravování.

Bolavá páteř – nedostatek opory

Páteř je naším opěrným systémem, kterému dáváme pěkně zabrat nejen tím, že hodně sedíme. Páteř zatěžujeme i způsobem života, ke kterému potřebujeme oporu. Životní oporou ale není jen práce, rodina a příbuzní. Záleží i na nás samotných. Pokud vás trápí hrudní páteř, možná máte pocit chybějící citové opory. Bederní páteř signalizuje vinu, kdy se bojíte ohlédnout zpět nebo to obrazně skrýváte za zády. Pokud vás bolí páteř v kříži, možná řešíte finanční problémy a domníváte se, že peníze jsou to nejdůležitější v životě. A to je samozřejmě chyba. 

ZDRAVÍ: Dokáže naše tělo porazit rakovinu?

Předpověď lékařů pro rok 2016: Co nás čeká za novinky a budeme víc nemocní?

ZDRAVÍ: Sedm největších mýtů o bulce v prsu!

Životní styl - další články

Doporučujeme