ZDRAVÍ: Zlepšete si náladu mrknutím oka. Tady je pár triků!

4. dubna 2016·Životní styl·Redakce

Od rána jde všechno špatně. Naštval vás kolega v práci nebo máte prostě blbou náladu bez důvodu? Dostaneme vás do pohody!

Udělejte dobrý skutek

Nemusíte zachránit svět. Stačí přinést kolegyni jeden tulipán, pomoct staré dámě s taškou (pokud vás tedy nepřetáhne holí v domnění, že jste zloděj). Každé malé dobro vám skutečně zlepší náladu. Tak šup do toho, vyberte si svou „oběť“ a spáchejte dobrý skutek.

Usmějte se

Leze na vás špatná nálada? Tak se postavte k zrcadlu a usmějte se na sebe. Několikrát za sebou. Až vám zazvoní telefon, vezměte hovor s úsměvem. Budete se cítit lépe a navíc to zaznamená i volající (funguje to i na úřednice z finančního úřadu). Úsměv dává vašemu mozku a tělu signál, že se vám daří dobře. A nálada se nastartuje, uvidíte.

Dejte si sklenici vody

Tělo si pustí dovnitř pocity jako strach nebo deprese spíš ve chvíli, kdy je dehydrované. Ke změnám nálad dochází už při mírném nápojovém deficitu. Proto v průběhu dne hlídejte svůj pitný režim (vodu máme na mysli, aby nedošlo k mýlce). Rozhodně nečekejte, až se dostaví pocit žízně. Běžte si dát rovnou teď velkou sklenici vody!

Poslouchejte hudbu

Dopřejte si pár oblíbených songů. Pokud si to můžete dovolit, dejte si k tomu i taneček. V práci to bude trochu legrační, ale doma v obýváku si to dovolit jistě můžete!

Hejbejte se

Neprozradíme vám asi nic nového, když připomeneme, že sport a pohyb jsou garanty dobré nálady. Při sportu se vyplavují endorfiny. Takže si dejte svižnou procházku nebo vyběhněte schody. Jde to i v pracovní době, nebojte! A teď na jaře se hýbejte pokud možno venku na sluníčku.

Nálada pod psa neplatí

Nebo jste snad viděli psa či kočku, kteří by se užírali špatnou náladou? Pokud máte nějakého chlupáče doma, zahrajte si s ním, běžte spolu ven, hoďte mu klacík nebo plyšovou myšku. Uvidíte, že se budete usmívat.

Vypište se z toho

Nic nepomáhá? Tak dobře, vezměte si list papíru a pište. Jako když jste se kdysi svěřovali deníčku. Prostě se z toho vypište! Když to uvidíte černé na bílém, možná to nebude tak hrozné! 

RADA FREKVENCE 1: Zlozvyky, které zabíjejí vztah! Na tyhle čtyři rozhodně zapomeňte

VZTAHY: Jak se cítit po letech vztahu stále zamilovaně? Zkuste pravidlo 2 – 2- 2!

VZTAHY: 10 tipů, jak si udržet šťastné manželství. Děláte to?

 

 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme