Znáte je? Tohle jsou ty nejčastější zbabělé rozchodové fráze mužů

5. prosince 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Ukončit nefungující svazek není nikdy jednoduché, muži se však často zbaběle uchylují k otřepaným frázím, které každá žena ve svém životě už slyšela několikrát. Proč nedokážou jednat na rovinu a co se za jejich slovy skrývá? To prozradí Dáma.

Zůstaneme přáteli

(Jako by o to někdo stál)

Typická rozchodová fráze, při které se nám otvírá kudla v kapse. Co tím vlastně člověk, který se s vámi rozchází, chce říct? Patrně si chce ponechat zadní vrátka. Je mu ve vaší společnosti dobře, ne však natolik, aby se do vás bezhlavě zamiloval. Pokud by ale do budoucna nenašel nic lepšího, je praktické být s vámi za dobře, kdyby si to snad náhodou jednou rozmyslel.

Nejsem připravený na vážný vztah

(Tak určitě…)

Samozřejmě, že se jedná o další výmluvu. Ne že by byl ten, z jehož podnětu k rozchodu dochází, nepřipravený na vážný vztah, ale prostě mu nevyhovuje právě ten váš společný. Nejste tak pro něj člověk, se kterým by měl vážné úmysly a chtěl by s ním strávit zbytek života. Dost často se stává, že za velmi krátkou dobu tohoto bývalého potkáte, jak se vede za ruku sice s novou, ale už těhotnou partnerkou.

Potřebuji se teď soustředit na sebe

(A kdo ti v tom brání, proboha?)

Muži dost často neumí být sami a setrvávají v nefungujících vztazích, jen aby se samotě vyhnuli. Pokud se vás snaží obalamutit větou, že potřebuje být sám, je jedno jisté – ve vztahu s vámi se cítí natolik mimo, že bude raději volný. Ne však na dlouho, pravděpodobně už má v merku jinou ženu, které dává větší šance. Vám pak vysvětlí, že to rozhodně takhle neplánoval, prostě se tak stalo a on to nemohl ovlivnit.

Zasloužíš si lepšího

(Tak buď lepší…)

Tato rozchodová fráze je jednou z dalších výmluv, díky které nemusí ten, kdo se rozchází, říkat věci přímo a tak, jak se mají. Stačí, když použije pouhé klišé, které mu umožní dosáhnout stanoveného cíle – tedy rozchodu. Navíc bude za dobráka, protože vám přece přeje jen to nejlepší.

Není to tebou, je to mnou

(Jo, tak v tom s tebou souhlasím)

Muži si často myslí, že vás touto hláškou ukonejší, a budete tak rozchod zvládat lépe. Pravdou ale je, že by bylo daleko lepší vědět, v čem byla chyba, abyste se z nepovedeného vztahu mohla poučit. Na to, aby vám řekli pravdu do očí, nemá ale většina mužů odvahu, a tak raději svalují vinu na sebe, jen aby už měli rozchod za sebou.

 


Životní styl - další články

Doporučujeme