300 kilový muž musel do nemocnice. Na pomoc přivolali jeřáb!

5. prosince 2020·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock.com)

Netypická operace se odehrála na jinu Francie. Třiapadesátiletý Alain Panabiére několik let ležel na podlaze svého bytu a neprošel dveřmi, jelikož vážil 300 kilo. Muže museli kvůli převozu do nemocnice z domu vyprostit jeřábem. Celá operace byla pro něj životu nebezpečná. Francouz nakonec podal stížnost za neposkytnutí pomoci v nouzi. Informoval o tom deník La Provence.

Muž již dlouhá léta žil na podlaze svého obýváků. Nabral 300 kilo a tak jej nebylo možné dostat z domu po schodišti. Naštěstí okna pokoje směřovala do ulice, a tak hasiči vymysleli jiný plán. Vybourali okno a část stěny a na místo přistavili za pomocí jeřábu přepravní kontejner.

Následně záchranáři muže přemístili na pružnou podložku, na které ho přesunuli na plošinu a jeřáb ho spustil do sanitky. Naštěstí vše proběhlo hladce, i když situaci ztěžovaly úzké uličky historického města  Perpignan. Na akci se celkem podílelo 50 lidí.

Muže museli lékaři po tak dlouhé době převézt do nemocnice, aby zjistili, jak je na tom jeho zdraví celkově. Počítají s komplikacemi. “Jakmile začnete hýbat osobou, která se dva roky až pět nehýbala, existuje riziko trombózy. Reaktivujete kardiovaskulární systém, který byl dlouho bez aktivity,” uvedl zasahující lékař pro AFP. Proto bude Alain následně převezen do rehabilitačního centra.

Překvapující dohra

Francouz si před rokem zlomil nohu a tak se přestal hýbat. Jeho stav se ale s postupem času zhoršoval. Chodil ho krmit bratr. O převoz zažádal rodinný právník Jean Codognés. Překvapující ale je to, jak celý případ vyvrcholil. Alain, který si ve výsledku může za svou obezitu sám se totiž rozhodl podat k soudu stížnost, že mu nebyla poskytnuta pomoc, i když se nacházel v ohrožení života.

Zprávy - další články

Doporučujeme