Aféru kolem trenéra Růžičky začala prověřovat hospodářská kriminálka

21. dubna 2015·Zprávy·Luboš Procházka

Aféra kolem trenéra české hokejové reprezentace Vladimíra Růžičky nabrala další obrátky. Jeho údajné převzetí úplatku od podnikatele za upřednostnění jeho syna v kádru Slavie, dostala nyní na starost hospodářská kriminálka. Ta už začala pomalu předvolávat svědky.

K policii se mají postupně dostavit vedle hlavních aktérů celé aféry například někdejší manažeři hokejového klubu Slavia Praha. Kriminalisté budou prověřovat, jakým způsobem pražský klub dostává sponzorské dary a teoreticky se může jednat až o čtyři trestné činy: podplácení, přijetí úplatku, podvod a vydírání.

Celá aféra začala před deseti dny, kdy podnikatel Miroslav Palaščák zveřejnil skrytou videonahrávku z loňského listopadu. Na ní někdejší trenér Slavie Růžička potvrzuje, že převzal celkem 500 tisíc korun. Podle jeho mínění jako sponzorský dar, podle Palaščáka byla částka za to, že jeho syn dostane ve Slavii šanci. Palaščák mladší měl v klubu profesionální kontrakt, za první tým však neodehrál jediný zápas.

Růžička tvrdí, že celkem 500 tisíc přijal jako sponzorský dar, ale protože o převzetí obnosu neměl žádný doklad, vložil peníze do trezoru jako půjčku. Bývalý předseda představenstva Slavie Tomáš Kotouč potvrdil, že o penězích věděl. Naproti tomu nynější majitelé klubu popírají, že by Růžička převzal obnos s jejich vědomím. Palaščák každopádně dostal peníze zpátky – loni v listopadu mu přišly z účtu Růžičkovy manželky.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme