Agresor, nebo jen věrný ochránce? Pes bránil svého mrtvého pána

3. října 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Nevšední překážku museli hasiči a policisté překonávat, když se snažili dostat do jednoho z plzeňských bytů, protože měli podezření, že by se uvnitř mohla nacházet mrtvá osoba. V bytě byl totiž pes, který se snažil svého pána chránit a na hasiče chtěl zaútočit. S informací přišel portál Plzeňská drbna.cz.

Na Lochotíně v Plzni zasahovali hasiči a policisté a snažili se dostat přes okno do jednoho z bytů. Uvnitř bytu se totiž měl nacházet muž, u kterého bylo podezření, že už není naživu. Situaci jim však ztěžoval pes, který se uvnitř bytu nacházel taky a logicky svého zesnulého pána bránil před vetřelci.

Pes byl agresivní a nechtěl nikoho vpustit dovnitř. Nakonec se policistům podařilo psabezpečně odchytit pomocí odchytové tyče a hasiči tak mohli zasáhnout. Majitel psa byl v bytě nalezen mrtvý. Cizí zavinění bylo odborníky vyloučeno a věrný pejsek byl dočasně převezen do plzeňského útulku.

“Pejsek, je chudák. Nemyslím si, že by byl agresivní, jen si chránil svůj domov. Viděla jsem ho po odchytu venku. Chudinka se bál. Snad se dostane k hodným lidem. Každý den bylo slyšet vytí, a to bydlíme o vchod vedle,” uvedla jedna ze sousedek.

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme