AKTUÁLNĚ: Teroristický útok na hotely v Tunisku si vyžádal desítky mrtvých!

27. června 2015·Zprávy·Luboš Procházka

K zodpovědnosti za páteční teroristický útok v tuniském letovisku Súsa se v prohlášení na twitterovém účtu přihlásila organizace Islámský stát (IS). Tuniské ministerstvo zdravotnictví podle serveru BBC uvedlo, že počet obětí útoku stoupl na minimálně 39 osob, dalších 36 lidí utrpělo zranění.

V reakci na atentát Tunisko uzavře během týdne kolem 80 mešit, které údajně podněcují k páchání násilí. V pátek to uvedl premiér země Habíb Síd s tím, že tyto mešity fungující mimo státní dohled šíří ve společnosti “svou propagandu a nenávist, aby tak podpořily terorismus”. Ministerstvo vnitra prý zakročí i proti dalším stranám a skupinám, které nedodržují ústavu země.

Mezi oběťmi atentátu jsou podle dřívějších údajů Tunisané, Britové, Němci a Belgičané. České ministerstvo zahraničí zatím nemá informace o tom, že by mezi mrtvými byli naši občané, situaci ale prověřuje. 

Útočníka se policii podařilo zabít na místě útoku. Jde prý o tuniského studenta pocházejícího z města Kajruván, o kterém dosud policie neměla žádné záznamy. 

Podle svědků vypadal atentátník jako turista, zbraň schovával pod slunečníkem, poté začal z kalašnikovu střílet na turisty. Z pláže prošel kolem bazénu do hotelu Riu Imperial Marhaba a neustále pálil na všechny kolem. 

Další informace můžete slyšet ve zpravodajských relacích Frekvence 1!

Zprávy - další články

Doporučujeme