Alici (13) se nepodařilo vypátrat. Zoufalí rodiče jí přes média posílají VZKAZ

21. ledna 2018·Zprávy·Redakce

Policie pokračuje v pátrání po třináctileté Alici Jelínkové z Chomutovska, která o sobě od pátku nedala vědět. Kriminalisté prověřují všechny informace o jejím možném pohybu. ČTK to řekla krajská policejní mluvčí Alena Bartošová. Existuje riziko, že by si dívka mohla ublížit. Rodiče napsali vzkaz pro svou dceru, v němž ji žádají o setkání. Pohřešovaná je zařazena v databázi Dítě v ohrožení.

Dívka je hubená, vysoká 155 až 160 centimetrů. Má zčásti vyholenou hlavu, vlasy modrofialové barvy, nosí výrazné modré čočky a v uchu má piercing.

Rodiče napsali Alici dopis, který má ČTK k dispozici, a zveřejnili jej prostřednictvím médií. Prosí v něm, aby dívka přišla v určitou hodinu na konkrétní místo, kde budou čekat.

Policie ČR dala ČTK dopis k dispozici s prosbou o zveřejnění:

Ájo, víme, že tomuto vzkazu porozumíš jen ty, protože jsi moc chytrá. Poslouchej: slova Kurta Cobaina na zdi nad hlavou už teď neplatí. Už nám vše došlo. Jde to i jinak, znovu a líp. Pojď prosím, setkáme se jen my tři. Poslouchej: budou to dvě místa v jednom dni a dva různé časy.

Bude to den, kdy jsi se ještě nedávno učila fyzicky bojovat.

První místo: bude tam, kde jsi spojena s dědou s červenou kudličkou. Jdi tam, kde jste sami s dědou dělali zakázané (nahoru a dolu, kde můžou být pavouci). V tolik hodin, jako je našemu Čikovi. Budeme čekat hodinu jen my dva.

Druhé místo: TEN SAMÝ DEN: Bude to ve městě, kde jsi loni v létě za zvuku hlasité hudby potkala roztomilého černouška. Sejdeme se na místě, kde nám v létě jeden kluk při naší hádce vysvětlil, co by nás čekalo, kdybychom se vydali špatnou cestou………pamatuješ? Byl trochu opilý a chtěl ode mě podpis. Budeme tam přesně v tolik hodin, v kolik ti jednou týdně začíná hodina s nejoblíbenější a nejbláznivější důchodkyní. Budeme tam čekat hodinu jen my dva. Přijď a pak už to všichni tři zvládneme.

Jak jsi jednou řekla, nemá cenu v sobě držet nenávist. Už to víme a najdeme společnou cestu.

Alí budeme tam na tebe čekat táta a máma.

Školačka odešla z domova v pátek, do školy nedorazila. Dopoledne údajně odjela autobusem do Prahy, zpět se už nevrátila. “Existuje možnost, že dívka vystoupila po cestě zpět v Lounech nebo Chomutově a pracujeme i s verzí, že zůstala v Praze,” uvedla Bartošová. Pátrání je celostátní.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme