Američan a Mexičanka se symbolicky vzali na americko-mexické hranici

19. listopadu 2017·Zprávy·Karolína Stránská

Američan a Mexičanka se v sobotu vzali na americko-mexické hranici. Šlo o symbolický akt, americký prezident Donald Trump chce mezi oběma státy nechat postavit zeď, aby zamezil přílivu migrantů z Mexika do Spojených států.

“Pro zamilované tahle zeď neexistuje. Láska nezná hranic”, řekla agentuře AFP nevěsta Evelia Reyesová oblečená v dlouhých bílých šatech se závojem. Pochází z jižního Mexika, s budoucím manželem Brianem Houstonem se seznámili před třemi lety právě v Tijuaně na severu země.

Obřadu organizovanému neziskovou organizací Border Angels, která vystupuje na obranu práv imigrantů, přihlíželi američtí pohraničníci a skupinka příbuzných a přátel. Hranice se pro ně v místě zvaném Brána naděje (Door of Hope) otevřela jen na hodinu. Ředitel Border Angels Enrique Morones zalitoval, jak je smutné, že příbuzní z obou rodin spolu nemohou strávit více než pár minut.

Trump slíbil během své prezidentské kampaně, že nechá na 3200 kilometrů dlouhé hranici tvořené ploty a jinými typy zábran postavit zeď. Postaral se tak o zhoršení vztahů mezi oběma zeměmi.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme