Babiš a Protopopová: Pokud vás trápí deprese, využijte krizovou linku. Premiér za to schytal silnou kritiku

10. listopadu 2020·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Premiér Andrej Babiš (ANO). (Foto: ČTK/Kateřina Sulova)

V době pandemie je ohrožené také duševní zdraví lidí. Ordinace soukromých terapeutů jsou ale zavřené a tak veřejnost neví na koho se v této nelehké době obrátit. Premiér Andrej Babiš (66) radí, že lidé mohou využívat krizovou linku. Podpořil tak slova tajemnice Rady vlády pro duševní zdraví Dity Protopopové (40). Netušil, že toto vyjádření zvedne velkou vlnu kritiky.

Mnoha lidem pandemie koronaviru způsobuje deprese a úzkosti. Bohužel jim nepřidává ani to, že všechny ordinace soukromých terapeutů jsou zavřené. Známá psychiatrička Dita Protopopová má na to podle serveru eXtra.cz snadně řešení. “Spustili jsme krizovou linku pod ministerstvem zdravotnictví. Když nemohou pomoci krizaři, tak zdarma poskytnou podporu zdravotničtí psychologové,” uvedla pro CNN Prima News tajemnice Rady pro duševní zdraví.

V názoru ji podpořil sám Andrej Babiš. “Lidé mohou využívat krizovou linku,” napsal na sociální síť premiér. Bohužel tento příspěvek zvedl na internetu mezi lidmi vlnu nevole. Veřejnost si totiž stále pamatuje na roli Protopopové v kauze Čapí hnízdo.

Foto: Facebook Andrej Babiš

Kritika na sebe nenechala dlouho čekat

“Vytáhnout na světlo boží tuhle osobu, to je teda hustý. Ba přímo megahustý, jako by se vyjádřilo moje vnouče. Myslím, že byste měl pomalu poslat Máru k ledu, zdá se, že už vyhořel,” napsal jeden z uživatelů pod příspěvkem na Facebooku. “Důležité sdělení – všechny terapie probíhají na Krymu. Doprava vlastní!” dodává další.

“To je vyloženě fajn ženská. A jak se má syn?” píše jedna z účastnic. “Kdy bude Protopopová ministryně zdravotnictví? Nebo vás už odmítla Andy?” ptala se ironicky jedna z komentujících. “Tvl on ji ještě vystavuje, po tom skandálu. Tomu se říká mega hroší kůže,” nechápali další.

Zprávy - další články

Doporučujeme