Babiš doporučil čerstvě jmenovaným ministrům mediální klid

2. května 2019·Zprávy·Karolína Stránská

Premiér Andrej Babiš (ANO) doporučil nově jmenovaným ministrům průmyslu, spravedlnosti a dopravy mediální klid. V nejbližší době by se podle něj měli soustředit na práci, obeznámit se s ministerstvy a komunikovat později, řekl Babiš novinářům na konferenci o rozvoji sítí páté generace v Praze.

Babiš uvedl ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka, ministryni spravedlnosti Marii Benešovou a ministra dopravy Vladimíra Kremlíka (všichni za ANO) do úřadů hned odpoledne po jejich úterním jmenování. Nemyslí si ale, že do práce nastoupili po Svátku práce až dnes. “Politici pracují stále, svátek nesvátek,” řekl.

Ministři by podle premiéra měli dostat čas na to, aby se zorientovali v úřadech, než předstoupí před veřejnost a sdělí své konkrétní představy změn na jejich úřadech. “Já bych jim doporučoval hlavně mediální klid, aby se soustředili na práci, obeznámili se s ministerstvy. Komunikovat mohou později,” uvedl.

Od vicepremiéra Havlíčka očekává lepší koordinaci mezi ministerstvy, které se zabývají investicemi. “Musíme se soustředit na investice, vyjednáváme o rozpočtu,” vysvětlil Babiš. Kremlík by měl uspíšit plánovanou legislativu. “Předpokládám, že pan ministr půjde do terénu. Pokud budu mít čas, budu ho doprovázet. Určitě se podívá na řešení D1, obchvatu Prahy a další věci, které chceme určitě uspíšit,” dodal.

Zprávy - další články

Doporučujeme