“Babiš je d*bil,” ujelo Maláčové. Stala se hitem sociálních sítí

20. října 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) na tiskové konferenci po jednání vlády 27. dubna 2020 v Praze. Foto: ČTK

Koronakrize vytváří na politiky nevídaný tlak a ten zkrátka někdy probublá i na povrch. Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) se v posledních dnech stala hitem sociálních sítí poté, co jí před kamerou, o které nevěděla, že je zapnutá, ujela pěkně ostrá poznámka na adresu premiéra Andreje Babiše (ANO). Záznam odvysílala Česká televize v pořadu 168 hodin. 

Ministryně Maláčová nemá s premiérem Babišem nejlepší vztahy dlouhodobě. Teď se však postarala o pobavení řady občanů, když jí před zapnutou kamerou ujela překvapivě upřímná poznámka. Po vyjádření pro Českou televizi pokládala Maláčová kameru za vypnutou, ta ovšem stále běžela a zachytila ji říkat pěkně peprná slova na adresu premiéra.

“To je bordel, co ten Babiš udělal, a teďkon to všichni musíme slíznout. To je d*bil. Pardon, s prominutím. Děkuju. Nashle,” pronesla o Babišovi v pořadu 168 hodin v čase 10:45.

Incident neprošel bez povšimnutí a zareagovala na něj řada osobností. “Paní ministryně Jana Maláčová prohlásila v České televizi, že pan předseda vlády Andrej Babiš je d*bil. Přemýšlím, jak pojmenovat ministry, kteří jsou ochotni být ve vládě člověka, o kterém chovají toto přesvědčení,” poznamenal například na Twitteru Kalousek.

Video se na sociálních sítích okamžitě stalo virálem a rychle posbíralo tisíce lajků i sdílení.

“Kdyby to bylo na záznam, tak neřeknu ani popel a paní ministryně by se měla omluvit. Tohle ale byl podraz ze strany České televize,”řekl Hamáček Impulsu. Maláčová se podle něj za své výroky omlouvat nemusí. “Ani na koaliční radě jsme o tom nemluvili, z mého pohledu je to za námi,” uvedl.

Zprávy - další články

Doporučujeme