Babiš: Kauza syna je součástí scénáře, jak mě dostat z politiky

13. listopadu 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Kauzu svého syna Andreje považuje premiér Andrej Babiš (ANO) za součást scénáře, který ho má zničit a dostat z politiky. Řekl, že zveřejnění informací bylo načasováno na dobu, kdy je v zahraničí a kdy se blíží oslavy 17. listopadu. Vidí za tím snahu o vyvinutí tlaku na orgány činné v trestním řízení. Babiš to řekl novinářům na tiskové konferenci v Itálii, kde se účastní mezinárodní konference k řešení konfliktu v Libyi.

Babiš skryté natáčení svého syna, který je podle něj psychicky nemocný, označil za odporné, hnusné a vrchol hyenismu. Řekl, že mu novináři kladli sugestivní otázky, aby dostali správné odpovědi.

Znovu odmítl, že by byl jeho syn unesen do zahraničí.

Strana stojí za Babišem

Podle hnutí ANO je zveřejnění zprávy z rozhovoru se synem premiéra Andreje Babiše (ANO), který mluvil o svém údajném únosu na Krym, účelovou kampaní vedenou s cílem zdiskreditovat premiéra i ANO.

Vytvoření zprávy, v níž vystupoval Andrej Babiš mladší, který podle premiéra trpí duševní chorobou, označil vicepremiér Richard Brabec (ANO) za hyenismus. Opozici, která chce kvůli záležitosti vyvolat hlasování o nedůvěře vládě, Brabec obvinil z politizace případu a z vytváření tlaku na orgány činné v trestním řízení.

“Podle našeho názoru je tato záležitost pouze naplánovaným pokračováním vymyšlené a účelové kauzy Čapí hnízdo,” řekl předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek. Poslanecký klub podle něj stojí plně za premiérem a předsedou ANO Babišem, který je v případě farmy Čapí hnízdo obviněn z dotačního podvodu.

Koaliční ČSSD vyzvala ANO, aby záležitost kolem Babišova syna vysvětlilo. Brabec dnes vyjádřil přesvědčení, že nehrozí rozpad kabinetu. “Věřím, že to premiér Babiš vysvětlí tak, že to nebude mít dopad na stabilitu vlády,”řekl.

Brabec také kritizoval server Seznam Zprávy, který reportáž s Babišovým synem natočil. “Považujeme za nekorektní novinářskou práci ve chvíli, kdy někdo natáčí bez jeho vědomí člověka, který je zjevně indisponován, skrytou kamerou. Je to hyenismus, je to za hranou,”řekl.

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme