Babiš na mimořádné schůzi zveřejní exmajitele Čapího hnízda

16. března 2016·Zprávy·Redakce

Ministr financí Andrej Babiš na nadcházející mimořádné schůzi Sněmovny zveřejní majitele farmy Čapí hnízdo z doby, kdy společnost žádala o evropské dotace. Řekl to dnes novinářům před schůzkou s prezidentem Milošem Zemanem na Pražském hradě.

Farma Čapí hnízdo patřila do přelomu let 2007 a 2008 do Babišova koncernu Agrofert. Poté změnila formu vlastnictví, a nebylo tak možné dohledat její majitele. Díky tomu společnost dosáhla na evropskou dotaci přes 50 milionů korun, kterou by firma z rozsáhlého koncernu Agrofert dostat nemohla. Po několika letech, kdy dodržovala dotační podmínku, se společnost vrátila zpět mezi firmy Babišova koncernu. Někteří opoziční politici tento postup vnímají jako dotační podvod.

Babiš dnes odmítl, že by on nebo jeho společnosti jednali v případu účelově. Poznamenal také, že o věci bude informovat Zemana, hlavní vystoupení k případu si ale chystá až na mimořádnou schůzi 23. března. Na ní zveřejní i dřívějšího majitele farmy. Už v neděli řekl, že ho zná, jméno ale zveřejnit nechtěl.

Langšádlová: Na Babiše by platil zákon o střetu zájmů!

Vondra: Jestli Babiš podváděl s dotacemi, měl by skončit ve vládě!

ROČENKA: Prezident parodoval Babiše! Nazval se páprdou z Hradu

 

Zprávy - další články

Doporučujeme