Bakterie i viry jsou pryč. Voda v Dejvicích už je v pořádku!

28. května 2015·Zprávy·Redakce

Martyrium se závadnou vodou v Dejvicích a Bubenči je zřejmě u konce. Rozbory podle hygieniků ukázaly, že místní voda je opět nezávadná, neobsahuje už bakterie ani viry.

Na jednání pražského zastupitelstva oznámila dobrou zprávu o vodě v Dejvicích a Bubenči hygienička hlavního města Zdeňka Jágrová. Bez pitné vody byli lidé v části Prahy 6 od víkendu. Postiženo bylo zhruba 32 000 lidí.

“Všechny výsledky vyšetření, které se prováděly na pitné vodě, jsou negativní,” řekla na zastupitelstvu Jágrová. Hygienici podle ní evidují nejméně 460 nemocných, kteří vyhledali lékařskou pomoc. Nemocných, kteří své potíže řešili doma, je ale řádově více.

Obyvatelé pražských Dejvic a Bubenče nemohou pít vodu z kohoutku od neděle, voda je ale znečistěná nejméně od pátku. Pro pitnou vodu musí lidé chodit k cisternám, nebo musí používat balenou vodu. Výsledky ukázaly, že voda obsahovala koliformní bakterie. Hygienici navíc ve vzorcích stolice nemocných lidí objevili noroviry, které způsobují střevní chřipku a jsou přenosné z člověka na člověka.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme