Bavorská policie dostala hlášení o tygrovi na Šumavě

16. října 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto

Bavorská policie dostala oznámení, že se po Šumavě v okolí bavorského Zwieselu pohybuje tygr. Úřady zpočátku nevylučovaly, že utekl z cirkusu, který v tomto dolnobavorském městě zrovna je, to se ale nepotvrdilo. Protože ale policie eviduje pouze jediné oznámení od jisté řidičky, předpokládá, že se mohla žena ve tmě zmýlit.

“Možná to byl velký pes, který u silnice pobíhal,” citovala v úterý agentura DPA místní policii. “Kdyby to bylo skutečně tak velké zvíře, lidé by si toho všimli. Tygra člověk nepřehlédne,” dodala policie. Nikdo jiný podle ní před šelmou na bavorské straně Šumavy zatím nevaroval.

Žena ale věří, že tygra v pondělí skutečně viděla, neboť zvíře mělo nápadné černo-oranžové pruhy a svou velikostí přesahovalo výšku kapoty jejího vozu. Určité pochybnosti přesto podle policie nyní má, neboť byla tma.

Policie nicméně zahájila pátrání a prověřila nejen cirkus, který je zrovna na turné ve Zwieselu, ale i další kočovné spolky a zoologické zahrady. Nikdo z nich ale tygra nepostrádá.

Na Šumavě z šelem žijí například vlci a rysi, bavorské úřady z velkých zvířat evidují také losy, kteří ojediněle přecházejí přes hranice z Česka.

Zprávy - další články

Doporučujeme