BEZ MEDAILE! Hokejisté prohráli s USA v zápase o třetí místo

17. května 2015·Zprávy·Redakce

Nakonec bez medaile ukončili čeští hokejisté domácí mistrovství světa v Praze a Ostravě. V utkání o bronz podlehli týmu USA 0:3 a skončili na čtvrtém místě.

Na zápas o třetí místo nebylo tentokrát v O2 Areně vyprodáno, nicméně domácí tým se pustil do soupeře s vervou. Bohužel ale první gól padl do jejich branky po střele Bonina v osmé minutě. A před koncem první třetiny zaskočili Američané české fanoušky podruhé, tentokrát skóroval Lewis.

Podobně končila i druhá část zápasu, když těsně před jejím koncem zvýšil už na tříbrankový náskok Coyle. Čeští hráči se snažili, ale americký gólman Hellebuyck zůstal nepřekonán.

Mistrovství světa v hokeji v Praze, zápas o 3. místo:

Česko – USA 0:3 (0:2, 0:1, 0:0) 

Branky a nahrávky: 8. Bonino (Nelson, Coyle), 19. Lewis (Eichel), 40. Coyle (Bonino). Rozhodčí: Rönn (Fin.), Vinneborg – Dahmén (oba Švéd.), Lazarev (Rus.).

Sestava ČR: Pavelec – Jordán, Hejda, Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Němec – Voráček, Sobotka, Erat – Jágr, Plekanec, Klepiš – Červenka, Jan Kovář, Vondrka – Koukal, Novotný, Zaťovič, od 24. navíc Simon. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.

Zprávy - další články

Doporučujeme