Bezdomovec obětoval poslední peníze, aby pomohl ženě v nouzi. Stal se hvězdou a boháčem!

25. listopadu 2017·Zprávy·Redakce

Královské odměny se dostalo americkému bezdomovci za pomoc, kterou nezištně poskytl mladé ženě v nouzi. Za posledních dvacet dolarů, které u sebe měl, koupil Johnny Bobbitt řidičce benzín do prázdné nádrže. Kate McClureová se mu chtěla posléze odvděčit a na internetu vyhlásila sbírku, informoval list The Washington Post. Překvapivě se v ní vybralo přes 340.000 dolarů (7,2 milionu korun).

“Nikdy dřív mi ještě benzín nedošel a srdce mi bušilo tak, že mi skoro vyskočilo z hrudi. Zastavila jsem u krajnice a vystoupila z auta, abych se dostala k nejbližší čerpací stanici,” popsala 27letá McClureová ve své prosbě o příspěvky na crowdfundingovém serveru GoFundMe. “V tom okamžiku jsem potkala Johnnyho,” dodala.

Bezdomovec, který se podle McClureové na okraji Filadelfie, kde zastavila, pohybuje denně, ji vyzval, aby si sedla zpět do auta a zamkla se v něm. O pár minut později se vrátil s červeným kanystrem, vylíčila Američanka. “Použil svých dvacet dolarů, aby zajistil, že se dostanu bezpečně domů,” dodala.

Protože u sebe neměla hotovost, a nemohla tak bezdomovci Bobbittovi okamžitě vrátit částku, kterou za benzín utratil, vrátila se McClureová později a přinesla mu kromě peněz i jídlo a oblečení. Později se ale rozhodla, že odměna za pomoc v nouzi není dostatečná, a vyhlásila na crowdfundingovém serveru sbírku na pomoc muži bez domova.

Zatímco ona sama chtěla na pomoc Bobbittovi vybrat “jen” 10.000 dolarů (214.000 korun), na kontě sbírky se za dva týdny sešlo více než 340.000 dolarů (7,2 milionu korun) od desítky tisíc dárců.

Vybranou částku chce McClureová poskytnout Johnymu Bobbittovi na pronájem bytu a pořízení předmětů denní potřeby. Čtyřiatřicetiletý bezdomovec, který žije na ulici půldruhého roku, by podle ní rád našel znovu práci. A možnost každý večer se umýt a dobře si odpočinout by mu v tom podle ní mohla pomoci.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme