Bezdomovec s covidem utekl z izolace. Hrozí mu až osm let vězení

10. listopadu 2020·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Foto: Shutterstock.com)

Muž bez domova, který byl pozitivní na koronavirus, utekl z izolace azylového domu v Jihlavě. Personál ho sice upozornil na pravidla, i přesto se muž sbalil a svévolně z objektu odešel. Později ho strážnici našli na hlavním nádraží v Jihlavě. Bezdomovci teď za šíření nakažlivé nemoci hrozí až osm let vězení.

Jeho útěk na svobodu neměl dlouhého trvání. Strážníci zjistili, že se bezdomovec pohybuje na hlavním nádraží v Jihlavě a následně informovali policisty. Na místo totiž musela vyrazit hlídka se speciálními ochrannými prostředky.

“U muže bylo nutné přistoupit k takovému postupu, protože by ve ve svém jednání pokračoval a hrozilo mu by, že by nekontrolovaně virus šířil dál. Navíc se jedná o muže, který má za sebou poměrně bohatou trestní minulost,” uvedl ředitel Jihlavských policistů pro Novinky.cz.

Bezdomovce policisté vzali do vazby  a obvinili z trestného činu šíření nakažlivé nemoci. Jelikož byl covid pozitivní, tak byl převezen na speciální oddělení vazební věznice v Brně, které je určené pro nemocné osoby. Protože se činu dopustil v době nouzového stavu, hrozí mu až osm let za mřížemi.

Zprávy - další články

Doporučujeme