BIATLON: Skvělá Soukalová! Vyhrála v Německu a zvýšila náskok v Světovém poháru

16. ledna 2016·Zprávy·Redakce

Biatlonistka Gabriela Soukalová ovládla dnešní závod s hromadným startem v německém Ruhpoldingu a znovu zvýšila svůj náskok v čele Světového poháru. Pro desátý triumf v kariéře si dojela po bezchybné střelbě, kterou zvládla bravurně i ve sněžení a větru.

Ostatním českým reprezentantkám se závod tolik nevydařil. Eva Puskarčíková po dvou chybách na střelnici doběhla třiadvacátá. Veronika Vítková udělala dokonce pět chyb a na 28. místě ztratila na Soukalovou čtyři a tři čtvrtě minuty. V této sezoně se Soukalová radovala z výhry podruhé, celkově už byla v letošním ročníku sedmkrát na stupních vítězů, což v jedné sezoně je její rekord. 

Na trať vyrážely biatlonistky v hustém sněžení a Soukalová se držela v čele. Obě střelby vestoje zvládla čistě a jela v první šestce. Pak ustála i ošemetnou situaci, kdy ji Hildebrandová při předjíždění zlomila hůlku, ale dostala náhradní od italského servismana a po pár metrech ji vyměnila za svou. O vítězství bojovala s Hildebrandovou a Dorinovou-Habertovou, které jí na trati poodjely. Francouzka však poslední stojku nezvládla a musela na čtyři trestná kola, Hildebrandová zase poslední ranou minula. 

Zprávy - další články

Doporučujeme