Blatný podepsal petici za odstoupení premiéra. Babiš: Důležité je zvládnout krizi bez ohledu na politické názory

30. října 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová·ČTK

Premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš. (CTK Photo/Michaela Rihova)

Premiér Andrej Babiš (ANO) považuje za důležité zvládnout současnou zdravotnickou krizi bez ohledu na politickou příslušnost nebo rozdílné politické názory. Na dotaz ČTK tak reagoval na informace některých médií, že nový ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) podepsal petici vyzývající předsedu vlády k odstoupení. Blatný Právu řekl, že je možné, že se jeho jménem podepsal někdo jiný. Deník N ale upozornil na to, že Blatného podpis je potvrzený jeho pracovním e-mailem.

“Pana Blatného vnímám jako odborníka ve zdravotnictví. Do vlády se snažím vybírat vždy odborníky a nevybírám je podle sympatií vůči mně. Teď je důležité, abychom společně zvládli tuhle zdravotnickou krizi, která trápí celou Evropu. A to bez ohledu na politickou příslušnost nebo rozdílné politické názory. Na politikaření v této době skutečně není čas,” napsal v SMS zprávě ČTK Babiš.

Petici organizoval spolek Milion chvilek. “My, níže podepsaní, pokládáme za nepřijatelné, aby 71 let po komunistickém puči a 30 let po sametové revoluci byl premiérem naší země trestně stíhaný člověk, vedený jako agent StB,”píše se v ní mimo jiné. Podle Deníku N musí každý, kdo výzvu podepíše, vyplnit svůj e-mail, na který mu přijde výzva, a tu musí potvrdit, jinak se jeho jméno v seznamu podepsaných neobjeví.

Babiš uvedl Blatného do úřadu ve čtvrtek. V čele ministerstva zdravotnictví nahradil Romana Prymulu (za ANO), který musel z vedení ministerstva odejít poté, co byly minulý týden zveřejněny fotografie, jak v nočních hodinách opouští restauraci, která měla být zavřená, a usedá do auta bez roušky.

Zprávy - další články

Doporučujeme