Bojíte se rádi? Přespěte v komnatách, kde hrabě Drákula vysával z lidí krev

18. října 2016·Zprávy·Redakce

Web Airbnb nabízí jedinečnou příležitost pro všechny, které baví tajemno kolem hraběte Drákuly nebo zkrátka pro ty, kteří mají pro strach uděláno a chtějí zažít nevšední zážitek. Co byste říkali tomu, kdybyste mohli přespat na děsivém hradu v rumunských Karpatech?

Airbnb, který zprostředkovává ubytování lidem z celého světa, se na letošní Halloween vytasil se skutečnou peckou. V nabídce má přespání na rumunském hradě Bran, kde podle legendy žil Vlad III., neboli hrabě Drákula. Hostitelem bude Dacre Stoker, což je synovec autora slavného příběhu o Drákulovi Brama Stokera, ale také velký znalec upírů.

„Budete moct spát v pravé rakvi, nebudete jíst česnek, nebudete se dotýkat stříbra, dívat se do zrcadel. Budete žít život hraběte Drákuly,“ popisuje Jekatěrina Kukurenko z airbnb.

Jenže má to svůj háček. Nabídka platí jen pro dva zájemce, kteří musí mít nejen štěstí, ale měli by být i originální. Jde o soutěž, a abyste se jí mohli zúčastnit, zodpovězte na airbnb jednoduchou otázku: Co byste řekli, kdybyste se střetli se skutečným hrabětem tváří v tvář? Vyhrává ten nejvtipnější.

Pevnost Bran u Brašova pochází ze 14. století a je spojená se středověkým knížetem Vladem Cepešem. Jeho krutost inspirovala irského spisovatele Brama Stokera k vytvoření postavy upírského hraběte Drákuly.

Bran je asi největší rumunskou atrakcí a ročně na něho přijíždějí statisíce návštěvníků. Pochopitelně většinu z nich přitahuje právě legenda. Ve skutečnosti kníže z lidí krev nevysával, ale nechával je zaživa narážet na kůl.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme