Budoucnost je tady! Dubajská policie nasadila do akce létající motorky

14. listopadu 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Hoversurf

Létající motorky neboli takzvané hoverbikes zní v Čechách jako hudba budoucnosti. Na jiných místech světa se už ale pomalu dostávají do běžného provozu. A využívá je někdy dokonce i policie. Ta v Dubaji nyní spustila výcvikový program pro své příslušníky. Létající motorky jim mají pomoci hlavně v nepřístupných lokalitách.

Vynález kalifornského startupu Hoversurf byl schválen americkou vládní agenturou Federal Aviation Administration. Dubajská policie však zatím do akce zapojila jen dvě posádky. Ty budou létající motocykly využívat hlavně ke sledování podezřelých, hlídkování a k dopravě na těžko dostupná místa.

První modely hoverbiků mají však ještě řadu nedostatků. Maximálně dosáhnou rychlosti jen kolem 7% km/hod, ve vzduchu vydrží jen asi 10 až 25 minut a cena jednoho přístroje činí 150 tisíc dolarů, tedy v přepočtu skoro 3,5 milionu korun.

Taková částka však běžnému občanovi České republiky sice protočí panenky, pro dubajskou policii však nijak závratná není. Je pravděpodobné, že pokud se stroje osvědčí, objedná si a nasadí jich mnohem více.

Zprávy - další články

Doporučujeme