Byla to neadekvátní reakce, omluvil se muž, který rozdával rány pěstí ve štábu Zemana

30. ledna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Reprofoto Česká televize / Facebook, Newsroom ČT 24

Novinář Karel Slezák zveřejnil omluvu za svůj výstup ve volebním štábu Miloše Zemana, kde napadl jednoho z novinářů, kteří natáčeli kolaps muže. Učinil tak skrze zprávu, kterou dodal Syndikátu novinářů.

Ve volebním štábu Miloše Zemana v pražském Top Hotelu se v sobotu večer po odjezdu prezidenta odehrála potyčka mezi lidmi přítomnými ve štábu a novináři. Novináři natáčeli a fotografovali kolaps muže, ke kterému později přijela pražská záchranná služba. Lidé ze štábu novináře vykazovali z místnosti, fyzicky je napadali a nadávali jim. Vyplývá to z videí, která zveřejnila na Twitteru redaktorka serveru Seznam Zprávy Pavlína Kosová. Incidentem se začali zabývat pražští policisté. Na Twitteru uvedli, že potyčka zatím nemá právní kvalifikaci.

„Byla to neadekvátní reakce,“ tvrdí Slezák ve zprávě, kterou syndikát poslal médiím, jak uvádí server iDnes. „Omlouvám se všem, a především se omlouvám panu Šulcovi. Moje reakce byla nepochybně neadekvátní situaci, která při našem konfliktu nastala. Berte jen prosím v potaz, že jsem byl velmi rozrušen srdečním kolapsem kolegy, o kterého jsem měl obavy,“ uvedl Slezák. K ničemu obdobnému u něj prý nikdy nedošlo a je tedy pochopitelné, že jeho čin byl natočen na kamery, dodává.

V rozhovoru pro Český Rozhlas novinář uvedl, že takto zareagovat musel, neboť byl novinářem vyprovokován. “Byl i záběr, že jsem byl vyprovokován, ještě mi něco sprostého řekl a udělal pokus mě uhodit, tak jsem takhle bohužel musel reagovat,”uvádí.

Milan Rokytka, jehož tělo odtáhli na pódium a kolem nějž se mela ve volebním štábu strhla, je v pořádku, ale nyní tvrdí, že mu někdo mohl dát do pití jed, informoval deník Blesk.

Napadení novinářů v Zemanově volebním štábu odsoudila i vedoucí bruselské kanceláře organizace Reportéři bez hranic. „Je to hanba pro evropskou demokracii! Útoky na novináře musí přestat,“ napsala na Twitter.

Zprávy - další články

Doporučujeme