Bývalý hokejový brankář Milan Hnilička bude vládním zmocněncem pro sport

12. prosince 2017·Zprávy·Redakce

Milan Hnilička. Zdroj: ČTK

Designovaný premiér Andrej Babiš (ANO) hodlá zřídit funkci vládního zmocněnce pro sport. Post bude zastávat poslanec za hnutí ANO a bývalý reprezentační brankář Milan Hnilička. Jeho úkolem bude mimo jiné připravit specializovaný úřad, který převezme problematiku sportu do své správy. Píší o tom úterní Lidové noviny.

Že kabinet bude mít zmocněnce pro sport, potvrdil deníku sám Babiš. “Vládní zmocněnec pro sport se bude podílet na vypracování plánu státní politiky ve sportu. K čemuž mimo jiné patří i podílet se na vypracování novely zákona, na základě které vznikne agentura pro řízení sportu,” řekl Babiš Lidovým novinám.

Podle Babiše by úřad měl nastavit pravidla pro rozdělování peněz, které jdou na sport ze státního rozpočtu. “Hodláme investovat do infrastruktury, jde o jednu z našich priorit. Zmocněnec bude mít tým, který se problematice bude věnovat,” řekl Babiš deníku.

Hnilička, který je v současnosti generálním manažerem české hokejové reprezentace, zřízení postu vládního zmocněnce vítá. Sport podle něj potřebuje nejen svůj odbor, který má nyní na ministerstvu školství, ale i svou vlastní legislativu, kontrolní odbor a ekonomické oddělení, řekl Hnilička Lidovým novinám.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme