Čech v Polsku ztratil tašku s doklady: Kamioňáci si ji předali a přivezli zpět do Čech

22. ledna 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Policie ČR

Policisté se naštěstí vedle každodenních přečinů pravidelně také setkávají s krásnými dobrými skutky. Jeden z nich se odehrál na trase mezi Polskem a Českými Budějovicemi počátkem ledna. Osmatřicetiletý muž z jihočeského města totiž za hranicemi nechal tašku s doklady, hotovostí a platební kartou. Nakonec mu ji přivezli až domů!

Příběh černé příruční tašky je skutečně působivý. Když ji s sebou její majitel vyvezl na výlet do Polska, zapomněl ji na jednom z navštívených míst a do Čech už se musel vrátit bez ní. Měl v ní přitom řidičský průkaz, průkaz zdravotní pojišťovny, finanční hotovost, platební kartu a další zákaznické karty a předměty.

Osmatřicetiletý muž z Českých Budějovic se v duchu už se zavazadlem rozloučil. To však netušil, že mu pomohou dobří lidé. Tašku totiž našel řidič kamionu z Běloruska. Když na cestách potkal českého kolegu, hned mu o předmětu řekl a po příslibu, že ji český řidič dostane k majiteli, mu brašnu předal.

Český řidič svého slibu dostál a tašku 7. ledna na území České republiky předal policii. Ta už vypátrala samotného majitele a postarala se o to, aby dostal své věci zpět.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme