Češi na Dakaru: Tatra na boku a další motocyklista je mimo hru

14. ledna 2016·Zprávy·Redakce

Čeští závodníci bojují s těžkými podmínkami na letošní Rallye Dakar. Jaroslav Valtr nechtěně položil svůj kamion tatra na bok, ze závodu už musel odstoupit motocyklista Milan Engel.

Milan Engel se v průběhu náročné dunové etapy držel na mezičasech v elitní dvacítce, ale zadřený motor jej zastavil. Pokoušel se sice dostat do cíle s pomocí týmového kolegy Jana Veselého, ale ani to se mu nepodařilo. V závodě tak z pětice českých motocyklistů pokračuje jen David Pabiška, jenž je průběžně 29., a Veselý, kterému patří 72. místo.

Mezi automobily pokračuje ve skvělých výkonech Miroslav Zapletal, který se poprvé dostat do Top 10 a průběžně už je třináctý. Tři místa za ním je Martin Prokop, který ve středu opět několikrát zapadl. “Jestli jsem o předchozí etapě říkal, že to byl očistec, tak dneska to byl dvojitý očistec. Byla to neskutečně písková etapa plná dun,” uvedl Prokop.

Mezi kamiony se čtvrtým časem připomněl Martin Kolomý, jenž je však po předešlých technických problémech ze hry o dobrý výsledek. Ve středu navíc stihl zachraňovat týmového kolegu Jaroslava Valtra, který svoji tatru položil na bok. Naštěstí s vozem po vrácení na kola nebylo vůbec nic a mohli pokračovat. Valtr zůstal průběžně devátý. Martin Macík mladší ztratil více než dvě hodiny a momentálně mu patří 15. místo. 

Zprávy - další články

Doporučujeme