Český slavík 2017: Ceny si odnesli Gott, Bílá, Kabáti nebo Kubišová. VÝSLEDKY

25. listopadu 2017·Hudba·Redakce

Zpěvačka Marta Kubišová, která nedávno ukončila kariéru, získala 25. listopadu v Praze mimořádnou cenu Slavíka pro výjimečnou osobnost. Cenu jí předal Karel Gott, který vyhrál v kategorii Zpěvák už po dvaačtyřicáté. FOTO: ČTK / Vondrouš Roman

Karel Gott si i tento rok odnesl titul Český slavík v kategorii zpěváků. V historii ankety popularity, která od roku 1962 do roku 1991 nesla název Zlatý slavík, vyhrál už po dvaačtyřicáté. Legenda české populární hudby přidala i pět druhých míst a tři bronzová místa.

Za osmasedmdesátiletým Gottem se na druhém místě umístil Michal David, třetí skončil Tomáš Ortel z kontroverzní skupiny Ortel. Mezi šestici nejoblíbenějších zpěváků se letos dostal ještě Tomáš Klus, Richard Krajčo a Daniel Landa.

V kategorii zpěvaček vyhrála Lucie Bílá, která získala i titul Absolutní slavík. Mezi kapelami je podvanácté nejoblíbenější Kabát. Objevem roku se stala skupina Miraia, mezi posluchači bodovala i jejich písnička Když nemůžeš, tak přidej. Titul Slavíci bez hranic pro nejoblíbenějšího slovenského interpreta si z Hudebního divadla Karlín dnes večer odnesla skupina No Name. V této kategorii dosud nenašla přemožitele a zvítězila už podesáté.

Přehled vítězů ankety Český slavík za rok 2017:

Absolutní slavík – Lucie Bílá

Kategorie zpěváků:

1. místo – Karel Gott

2. místo – Michal David

3. místo – Tomáš Ortel

Kategorie zpěvaček:

1. místo – Lucie Bílá

2. místo – Ewa Farna

3. místo – Lucie Vondráčková

Kategorie hudebních skupin:

1. místo – Kabát

2. místo – Ortel

3. místo – Chinaski

Kategorie Objev roku: Mirai

Kategorie Slavíci bez hranic (slovenští interpreti): No Name

Cena za nejstreamovanější českou skladbu: Když nemůžeš, tak přidej (Mirai)

Hudba - další články

Doporučujeme