Čeští hokejisté porazili ve čtvrtfinále MS Němce a jdou na Kanadu

23. května 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Čtvrtfinále mistrovství světa v hokeji, Česká republika – Německo, 23. května 2019 v Bratislavě. Český útočník Jakub Voráček překonává Philippa Grubauera v brance Německa. Přihlížejí Michael Frolík a Dominik Simon. V pokleku se puk marně snaží zblokovat německý obránce Marco Nowak.

Čeští hokejisté porazili ve čtvrtfinále světového šampionátu v Bratislavě Německo 5:1 a po čtyřech letech postoupili do závěrečných zápasů o medaile. V boji o finále je v sobotu čeká bitva s Kanadou, která otočila duel se Švýcary.

Na první změnu skóre se ve čtvrtek čekalo až do 34. minuty, kdy se prosadil útočník Jan Kovář. Po zaváhání brankáře Patrika Bartošáka ale Němci ještě do přestávky vyrovnali zásluhou Franka Mauera. V 45. minutě vrátil vedení na stranu Čechů kapitán Jakub Voráček. Další góly přidali Dominik Kubalík a Ondřej Palát, v závěru se ještě podruhé prosadil Kovář.

V sobotu se svěřenci kouče Miloše Říhy utkají v semifinálovém souboji s Kanadou, která vyrovnala zápas se Švýcarskem až při power play 0,4 vteřiny před vypršením základní hrací doby. V prodloužení pak rozhodl Mark Stone.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme