Čeští turisté pobývají už několik dní nedobrovolně na ostrově. Jejich loď uvízla na mělčině

23. července 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Skupina českých turistů už týden přespává na plážích italského ostrova Elba. Výletní loď, která je převážela, totiž uvízla na mělčině. Českým občanům za celou dobu nedokázal pomoci ani český konzulát. Jsou tak donuceni pobývat na pláži, protože si nemohou dovolit zaplatit náhradní ubytování v nedalekém městě.

Asi devět českých seniorů tráví nedobrovolně svůj čas na pláži poblíž městečka Marina di Campo na italském ostrově Elba. Výletní loď je měla dopravit do krásného městečka, které si měla skupina turistů prohlédnout, a hned zase zpět. Plavidlo však najelo na mělčinu a uvízlo.

Turistům nezbývalo nic jiného, než se přesunout na pláž a setrvat tam do doby, než jim někdo pomůže. Z celých sedm dní se však k tomu nikdo neměl. Italské úřady údajně čekají na odbornou firmu, která plavidlo z mělčin vyprostí. Česká ambasáda je na tom podobně, třebaže se snaží něco vymyslet. “Z naší strany se to řeší non-stop. Jsme v kontaktu se všemi složkami, s pohraniční stráží, s velitelstvím přístavu,” uvedla pro TV Nova pracovnice českého konzulátu v Římě.

Dochází nám zásoby, lidi jsou hodně nervózní,” popsala situaci Marie Votavová, která patří ke skupině turistů na pláži. “Teď pán, co tady má vilku, tak nám půjčil slunečník, abychom nebyli na tom žáru,” dodala Miloslava Matulová, další turistka.

V dohledné době by měl na místo přijet majitel výletní lodi, který se pokusí problém vyřešit.

Zprávy - další články

Doporučujeme