Cestovky přichází s návrhem: Chtějí klouzavé letní prázdniny, aby se prodloužila sezona! ANKETA

21. dubna 2017·Zprávy·Redakce

shutterstock

Letní prázdniny by podle cestovních kanceláří mohly být klouzavé. Sezona by se tím rozložila na 4 měsíce. V některých krajích by dvouměsíční prázdniny začínaly v červnu, jinde klasicky v červenci a někde až v srpnu.

„Sezona by se tím rozložila na čtyři měsíce a to se všem, kteří se­ angažují v cestovním ruchu, vyplatí. Navíc by to vedlo i ke snížení cen,“ řekl Lidovým novinám Jan Papež z Asociace cestovních kanceláří, která s návrhem přišla.

Novinka by ale přinesla komplikace školám, učitelům i rodinám. „Řada velkých firem má přesně danou celozávodní dovolenou a mohl by být problém ji zkoordinovat s posunutými prázdninami. Kromě toho děti v některých rodinách studují v různých krajích, kde by se termín prázdnin lišil. Ale pokud by se toto podařilo zkoordinovat, bylo by to výhodné pro všechny,“ reagoval bývalý člen Národní ekonomické rady vlády Michal Mejstřík.

Návrh nepodporují ani školské odbory a ministerstvo školství, které by mělo rozhodující slovo. “Převládají argumenty proti, například nutnost změny školského zákona, ovlivnění organizace přijímacího řízení u středních škol, rozkolísání termínů pro přijímací řízení u vysokých škol a podobně,“ řekla pro LN mluvčí resortu Jarmila Balážová.

A co vy? Chtěli byste, aby byly letní prázdniny klouzavé? Hlasujte v naší anketě.

[totalpoll id=”177582”]

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme