Charles a Diana byli stejně vysocí. Na oficiálních fotkách to ale tak nevypadá! GALERIE

25. března 2017·Zprávy·Redakce

Britský princ Charles a jeho první žena Diana byli téměř stejně vysocí. Na oficiálních fotkách to tak ale nevypadá. Všiml si toho americký sociolog Philip N. Cohen, který o tom píše ve své knize Rodina: rozdíly, nerovnosti a sociální změny, uvedl server Rue 89.

Charles měřil o 2,5 centimetru více než Diana a na nearanžovaných fotkách vypadají často stejně vysocí. Ne tak na oficiálních záběrech. Tam je často o hlavu vyšší než Diana. Stál buď na schodu, nebo na stupínku. Podle amerického sociologa tím prokazoval svou mužskou dominanci.

Ženy prý podle průzkumů dávají už od pradávna přednost mužům vyšším, než jsou samy. Podle francouzského sociologa Jeana-Clauda Kaufmanna chtějí, aby by byl partner v průměru vyšší o 11 centimetrů. Přesné číslo se liší v závislosti na sociálním postavení ženy a výšce jí samé.

Podle sociologa Michela Bozona si vyšší muže přejí více ženy pracující v zemědělství a dělnice než úřednice. Je to spojeno i s touhou po vyšším sociálním statusu, protože profesoři, inženýři nebo obchodníci bývají vyšší než řemeslníci nebo zemědělci.

Podle psychiatra Serge Stolérua jsou navíc muži, kteří mají alespoň jedno dítě, v průměru vyšší než ti, kteří žádné nemají. Charles tak chtěl asi dát najevo, že je ideálním mužem.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme