Chcete na fotbal do Francie? Stávka už zrušila dva lety do Paříže!

11. června 2016·Zprávy·Redakce

Piloti společnosti Air France dnes zahájili čtyřdenní stávku kvůli nesouhlasu s novým zákoníkem práce. Letecké spojení s Českou republikou by dnes neměl protest ovlivnit, v neděli jsou ale ohlášené dva zrušené lety mezi Prahou a Paříží!

Společnost Air France zrušila část letů, ale oznámila, že chce přednostně zajistit spojení do měst, v nichž se konají zápasy fotbalového šampionátu ME 2016. Piloti využili k protestu také světový fotbalový šampionát v roce 1998, kdy jim vedení společnosti jim ustoupilo v zahajovací den MS. Turnaj se hraje v deseti městech a očekává se, že do Francie na fotbal přijede až sedm milionů návštěvníků.  

Mluvčí pražského Letiště Václava Havla Marika Janoušková ČTK řekla, že podle dosavadních informací by dnešní lety mezi Prahou a Paříží neměla stávka ovlivnit. V neděli je ale zrušen ranní spoj z Paříže, který měl do české metropole přiletět v 9:05, a následný odlet do Paříže v 9:55. Mluvčí doporučuje cestujícím, aby sledovali aktuální informace o příletech a odletech na webu letiště, informace se totiž mění průběžně.

Fotbalovému nároďáku nastane od zítřka cestování. Nalétají tisíce kilometrů!

Desatero pro české fotbalové fandy ve Francii! 

Zprávy - další články

Doporučujeme