Chlapec si spletl cereálie s pervitinem! Otec mu odmítal zavolat záchranku

8. srpna 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Curtis Collman (Facebook)

Nedbalost amerického otce stála jeho osmiletého syna život. Chlapec omylem snědl pervitin v domnění, že se jedná o cereálie. Muž navíc odmítal svému synovi zavolat záchranku.

Chlapec byl u svého otce v domě v americkém státě Indiana. V domě není elektřina, a tak byla v inkriminovaný moment v kuchyni tma. Osmiletý Curtis našel na stole plný talíř čehosi, o čem si myslel, že jsou cereálie, které měl mít k snídani připravené. Jenže se jednalo o metamfetamin, který je běžně známý jako pervitin.

Posléze začal mít chlapec křeče a záchvaty. Jeho otec zavolal svou přítelkyni, která chtěla zavolat záchranku. To jí však otec syna nedovolil, a dokonce na ni mířil zbraní. Nakonec se rozhodl převézt syna ke své matce. Tam už byl osmiletý chlapec namodralý, proto mu dal otec první pomoc. To však došla trpělivost chlapcovu dědečkovi, který zavolal pohotovost. Ta však už jeho vnukovi nedokázala pomoc.

Otec byl následně zadržen policií kvůli zanedbání péče s následkem smrti a držení drog. Dále jej policie obvinila z krádeže a použití střelné zbraně. “Muž měl u sebe osmileté dítě, přitom věděl, že pravděpodobně několik hodin velmi trpí,” uvedl detektiv Tom Barker, podle něhož měl chlapec v krevním oběhu 18 tisíc nanogramů pervitinu, přičemž smrtící dávka je rovných 100 nanogramů.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme