Co kdyby se jednalo o teroristický útok? Cizinec skončil s autobusem mezi lidmi na Karlově mostě

24. září 2017·Zprávy·Karolína Stránská

Řidič se v neděli rozhodl nebrat ohledy na zákazy vjezdu a se svým autobusem vjel přímo na Karlův most. Řidič, jehož čin překvapil nejednoho turistu, dostal blokovou pokutu, uvedl deník Blesk.

„Můžeme potvrdit, že řidič kolem druhé hodiny odpoledne vjel s autobusem na Karlův most,“ sdělila Blesk.cz mluvčí pražské policie Michaela Teplá.

Snímek se objevil na instagramovém profilu mypraguesights, jehož autor zde mluví za mnohé, když říká, že se v souvislosti s nedávnými útoky v mnoha metropolích musí cítit lehce znepokojeně, neboť si nechce představovat, co by se dělo, kdyby se jednalo o teroristickou akci.

Vedení hlavního města již nechalo v rámci prevence na Staroměstském náměstí z bezpečnostních důvodů nainstalovat betonové bloky. ČTK o tom informoval mluvčí magistrátu Vít Hofman. Takzvané city bloky jsou umístěny u ústí Pařížské ulice na náměstí. Město je tam nechalo umístit na podnět policistů, a to jako preventivní opatření proti teroristickému útoku vozem.

I don’t want to be an alarmist. But considering vehicle attacks in London and elsewhere, it’s surprising that a bus could accidentally drive onto Charles Bridge. #zpravy @prahaeu @strakovka #praha @ceskatelevize @idnescz @ceskyrozhlas #karluvmost #charlesbridge #praguesights #ceskarepublika

A post shared by My Prague Sights (@mypraguesights) on

Zprávy - další články

Doporučujeme