Čtrnáctiletý školák zaměstnal strážníky: S 3,53 promile v krvi nedokázal vystoupit z metra

3. března 2021·Zprávy·Barbora Pisingerová

Foto: Městská policie Praha

Teprve čtrnáctiletý chlapec skončil v nemocnici poté, co u něj pražští strážníci naměřili neuvěřitelných 3,53 promile alkoholu. Školák nebyl schopný ani vystoupit z metra a přilákal tak k sobě pozornost spolucestujících. 

Školy jsou v současnosti zavřené, distanční výuka dětem příliš řádu neposkytuje a někteří proto vymýšlejí nebezpečné vylomeniny. Vyprávět by o tom mohl školák, kterého 28. února zadržela policie.

Pražští strážníci se v pondělí podělili o děsivý případ, který by mohl posloužit jako odstrašující příklad všem rebelujícím školákům. Teprve čtrnáctiletý chlapec měl v sobě tolik alkoholu, že nebyl ani schopný vystoupit z metra.

“Z vagonu na nástupiště se silně opilý nezletilý dokázal dostat jen po čtyřech. Na nohy se mu snažili pomoci cestující, pak dozorčí přivolal strážníky. S 3,53 promile skončil v nemocnici,”uvedla MP Praha ve svém prohlášení.

Silně opilý chlapec se pokoušel vystoupit na stanici Náměstí Republiky. “Na nástupišti seděl mladík, na kterého dohlíželi dva cestující a dozorčí stanice. Záchranná služba již byla na cestě, po jejím příjezdu strážníci zdravotníkům pomohli převést mladíka do sanitního vozu. Nebyl schopen ovládat své chování a motorické funkce, dechová zkouška ukázala hodnotu přes 3,5 promile a lustrací vyšlo najevo, že je mu teprve 14 let. Záchranáři nezletilého převezli do nemocnice a celou věc si k dalšímu šetření převzala státní policie,” uvedli strážníci.

14 let a 3,53 promileZ vagonu na nástupiště se silně opilý nezletilý dokázal dostat jen po čtyřech. Na nohy se mu…

Posted by Městská policie hl. m. Prahy on Monday, March 1, 2021

Co na to Jan Kraus?

Foto: Městská policie Praha

Zprávy - další články

Doporučujeme