Dagmar Havlová: Čaputová má v sobě stejnou pokoru, laskavost a moudrost jako měl můj muž

24. listopadu 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Zuzana Čaputová. (Foto: se souhlasem Zuzana Čaputová)

Bývalá první dáma Dagmar Havlová se na výročí Sametové revoluce setkala v Knihovně Václava Havla se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Její slova ji dojala a na instagramu později uvedla, že v ní vidí svého zesnulého manžela, Václava Havla.

Zuzana Čaputová je prostě dáma na úrovni. V den výročí Sametové revoluce se účastnila v Knihovně Václava Havla diskuze s představiteli československých disidentů. Během toho vyjádřila vděk a úctu hlavním aktérům listopadové revoluce, díky kterým můžeme dnes vyzývat demokratické hodnoty.

Právě projevem se velmi dotkla bývalé první dámy a manželky zesnulého prezidenta Václava Havla Dagmar.“Podvečer mě vrátil o desítky let zpět, kdy jsem byla účastna chytrým, přínosným a nadčasovým debatám, které Václav vedl,” napsala nostalgicky na instagram Havlová. Dnes je pořádá Knihovna Václava Havla pod vedením Michala Žantovského. A já se opět raduji. Z nevšední osobnosti Zuzany Čaputové, která má v sobě stejnou pokoru, laskavost a moudrost, nadhled i prozíravost, jakou měl můj muž,” rozplývala se.

View this post on Instagram

A post shared by Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

Chválou Dagmar opravdu nešetřila. Je vzácné mít prezidenta těchto kvalit!!! Slovensko se má,” dodala na závěr. Právě díky těmto hodnotám se Havel i deset let po jeho smrti těší velké oblibě u lidí napříč generacemi.

Zprávy - další články

Doporučujeme