Dámy, pozor! V Česku začne vycházet módní bible, lifestylový magazín VOGUE

1. března 2018·Zábava·Redakce

Vogue. Foto: Shutterstock

V Česku začne vycházet časopis Vogue, který se zaměřuje na módu a životní styl. Informoval o tom odborný server businessoffashion.com s odvoláním na zástupkyni vydavatelství Condé Nast International (CNI). První, zářijové číslo se má na stáncích objevit v srpnu. Měsíčník bude v češtině k dispozici i čtenářům na Slovensku, dostupný bude i v digitální podobě. Licenci pro českou mutaci získala firma V24 Media.

Česká mutace Vogue bude 24. národní verzí magazínu, který nyní začal vycházet i v Polsku.

V České republice a na Slovensku je podle prohlášení šéfa CNI Jonathana Newhouse “silná poptávka” po luxusním zboží. Server businessoffashion.com podotýká, že CNI chce zužitkovat nejen silnou ekonomiku obou zemí, ale i fakt, že v Česku existuje “dynamická návrhářská scéna” a pořádá se zde například týden módy Prague Fashion Week, který umožňuje domácím talentům se zviditelnit.

“Mou představou je, že Vogue Česko a Slovensko poskytne prostor místním módním návrhářům a umělcům, aby mohli představit svůj jedinečný styl a přístup, který je odrazem současné české a slovenské kultury,” uvedla v prohlášení spoluzakladatelka a ředitelka V24 Media Michaela Seewald.

Podle businessoffashion.com zatím není známo, kdo časopis povede. Server mediaguru.cz napsal, že šéfredaktorkou magazínu bude podle neoficiálních informací bývalá šéfredaktorka Elle Andrea Běhounková.

Zdroj: ČTK

Zábava - další články

Doporučujeme